Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Symphonies 1 & 6

B'ROCK ORCHESTRA / Rene Jacobs

Componist: Schubert

SACD   1 disc(s)  
Classical / Various

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 15.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: Pentatone
Barcode: 0827949070761

B’Rock Orchestra, René Jacobs

Op zijn eerste album voor het Pentatone-label richt de veelvuldig bekroonde dirigent René Jacobs eindelijk zijn aandacht op Schubert, zijn eerste grote muzikale liefde. Samen met de uitzonderlijke musici van het B'Rock Orchestra, bekend om hun geïnspireerde spel, muzikale nieuwsgierigheid en originele benadering van de klassieken, presenteert Jacobs een frisse kijk op de favoriete componist uit zijn jeugd. Deze eerste aflevering van de geplande complete opname van alle Schubert-symfonieën met René Jacobs omvat de Symfonieën nrs. 1 en 6, die Franz Schubert in zijn tienerjaren componeerde.

Schubert:
 Symphony No. 1 in D major, D82
 Symphony No. 6 in C major, D589

"These performances of youthful Schubert symphonies are nothing if not thought-provoking. Certainly, there are imaginative touches…but many of Jacobs’s tempos are so hard-driven that the music’s essential charm, to say nothing of its clarity, is lost."
BBC Music Magazine - January 2019 (Performance ***) / (Recording *****)

"Het Belgische B’Rock Orchestra heeft sinds de oprichting in 2005 de wereld van de historische uitvoeringspraktijk aardig opgeschud. Sinds een aantal jaren werkt B’Rock succesvol samen met René Jacobs, wat nu resulteert in de opname van alle symfonieën van Franz Schubert. Getuige het commentaar van de Tiroler Tageszeitung op een live-uitvoering bevrijdden Jacobs en het orkest de vroege Schubert van diens ‘milde plichtmatigheid’. Dat maakt deze eerste cd met Schuberts Eerste en Zesde symfonie meteen al een must. Als jonge knaap zong René Jacobs wel eens liederen van Schubert bij het Gentse kathedraalkoor. De componist werd toen meteen een van Jacobs' favorieten. En nu, vele jaren later, keert Jacobs terug naar zijn eerste liefde, deze keer als dirigent van het eveneens in Gent residerende B'Rock Orchestra. Op deze nieuwe cd, de eerste van René Jacobs voor het Label Pentatone, kiest hij voor de symfonieën 1 en 6. De bedoeling is dat hij alle symfonieën van Schubert zal opnemen. Wie de Haydn- en Mozart-opnames van Jacobs wat kent, weet wat hij hier in deze Schubert kan verwachten: een beweeglijk, kleurrijk en soms ook een beetje wild samenspel, met de nodige dramatiek en opwinding. De bijzonder boeiende teksten in het cd-boekje, met grondige analyses van beide symfonieën, zijn ook van de hand van René Jacobs. Een verzorgde en aantrekkelijke eersteling dus, die doet uitkijken naar het vervolg."
Bart Tijskens - Klara's oordeel ****

 
Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg