Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

PASSIO

THE HILLIARD ENSEMBLE / PAUL HILLIER

Componist: Arvo Part

CD   1 disc(s)   03-10-1988
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: W/Hilliard Ensemble
Maatschappij: Outhere
Label: ECM
Barcode: 0042283710924
Suffix - prefix: 8371092 00422
Taal: XX

Michael George (bass (vocal)), John Potter (tenor), Lynne Dawson (soprano), David James (counter-tenor), Gordon Jones (baritone), Elizabeth Layton (violin), Melinda Maxwell (oboe), Elizabeth Wilson (cello), Catherine Duckett (bassoon), Christopher Bowers-Broadbent (organ), Rogers Covey-Crump (tenor) & The Hilliard Ensemble, Western Wind Choir, Paul Hillier

De Passio, een van de populairste werken van de Estse componist, belichaamt de stijl van Tintinnabuli en staat op één lijn met meesterwerken als het Stabat Mater en het Miserere. Terwijl de Passio elk tekstdeel als een op zichzelf staande poëtische entiteit behandelt, werpt een zekere continuïteit het hele werk in een licht van boetedoening, een planetaire knieval aan de voeten van iets dat zo almachtig en toch zo meegaand is, dat alleen muziek zelfs maar kan beginnen met in menselijke woorden uit te drukken wat allesbehalve dat is.

Van de weinige beschikbare versies is dit de eerste en meest definitieve. Een veelzijdige aanpak is duidelijk in elk aspect van de opname, waarbij een ideale balans is gevonden tussen intimiteit en pure uitgestrektheid van het geluid. Sommigen worden misschien afgeschrikt door een enkel lang stuk dat de overweldigde luisteraar weinig respijt biedt, maar de beloning die ons aan het eind wacht, weegt ruimschoots op tegen het geduld dat nodig is om daar te komen.

De vocale en instrumentale solisten van het Hilliard Ensemble zijn, op enkele uitzonderingen na, van topklasse. Een opname evenement!

Pärt:
 Passio Domini nostri Jesu Christi secundum Joannem

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg