Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Love affairs (2024)

Jonas Kaufmann / Orchestra del Teatro Comunale di Bologna / Asher Fisch

Componist: Puccini

CD   1 disc(s)   13-09-2024
Opera / Operette

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 22.25 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Maatschappij: Sony Music
Label: Sony classical
Barcode: 0198028067027
Suffix - prefix: 06702 198028
Taal: DE

Jonas Kaufmann (tenor) &, Anna Netrebko (soprano), Asmik Grigorian (soprano), Malin Byström (soprano), Maria Agresta (soprano), Pretty Yende (soprano), Sonya Yoncheva (soprano) & Orchestra del Teatro Comunale di Bologna, Asher Fisch

Na het uitstekende succes van zijn eerste Puccini-album "Nessun Dorma" uit 2015, dat hem een Grammy-nominatie opleverde, presenteert Jonas Kaufmann in het Giacomo Puccini-herdenkingsjaar 2024 een nieuw album met nog meer hoogtepunten van de operacomponist: hij heeft zes geweldige duetten en scènes met zes uitstekende sopranen geselecteerd - legendarische liefdesscènes, zeer emotionele liefdesaffaires en twee van Puccini's mooiste en beroemdste aria's:
"Ik was erg enthousiast om deze toch heel verschillende duetten met verschillende partners op te nemen," zegt Kaufmann. "Ik associeer onvergetelijke momenten op het operapodium met bijna allemaal." Anna Netrebko, met wie hij in de loop van zijn carrière al vaak heeft opgetreden, zingt Manon Lescaut in de duetten uit de gelijknamige opera. De Tosca is Sonya Yoncheva, onlangs nog zijn partner in de Arena di Verona. De rol van Butterfly wordt gezongen door Maria Agresta, die in oktober dit jaar met Kaufmann op tournee gaat om Puccini's verjaardag te vieren met een deel van dit albumrepertoire. En - na het overweldigende succes van de nieuwe Weense productie van Turandot in december 2023 - belichamen Asmik Grigorian en Jonas Kaufmann de tragische geliefden uit Il Tabarro op het album. En net als in de voorstellingen in de Beierse Staatsopera in München is Malin Byström zijn partner in La Fanciulla del West op het album. Er is ook een debuut op dit album: Jonas Kaufmann en de Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende zijn voor het eerst samen te horen in het beroemde liefdesduet uit La Bohème. Op het nieuwe album staan ook twee van Puccini's grootste hits die niet op het eerste album uit 2015 stonden: "Che gelida manina" uit La Bohème en "E lucevan le stelle" uit Tosca.

Kaufmann heeft op het album ook vaak samengewerkt met dirigent Asher Fisch, de dirigent van het orkest van het uitstekende Teatro Communale di Bologna: "We kennen elkaar al vele jaren. Het is ook ons tweede album samen, na Dolce Vita, dat we in 2016 in Palermo hebben opgenomen. Dit keer reisden we af naar Bologna, naar het prachtige orkest van het Teatro Comunale, met wie ik een paar jaar geleden een concert gaf."

Voor Jonas Kaufmann is en blijft Puccini's muziek een uniek fenomeen: "De knoppen die hij met zijn muziek indrukt, werken honderd jaar na zijn dood nog steeds - en dat in een moderne maatschappij die volledig afgestompt is door een eindeloze stroom slecht nieuws en ervaringen. Er is veel geschreven over Puccini, maar ik denk dat nog niemand heeft kunnen verklaren hoe hij erin slaagde om zulke ongelooflijk sterke emoties op te roepen met slechts een paar noten. Het is een mysterie dat waarschijnlijk geen AI ter wereld kan doorgronden."

Giacomo Puccini:
 Duette & Arien aus La Boheme, Manon Lescaut, Tosca, La Fanciulla del West, Il Tabarro, Madama Butterfly

 

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg