Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

TRIBUTE

PAUL MOTIAN

CD   1 disc(s)  
Jazz / Blues

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 14.50 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Label: ECM
Barcode: 0602567434795

De combinatie van Paul Motian en Charlie Haden is altijd een garantie geweest voor een feilloos improvisatie-interactief gevoel, dat hier ook de gitaren van Sam Brown en Paul Metzke omvat, alsmede Carlos Ward op altsaxofoon. Motian en Haden hadden eerder met Brown gewerkt aan Expectations van Keith Jarrett en Escalator Over The Hill van Carly Bley en met Carlos Ward aan Relativity Suite van Don Cherry. Paul Metzke kwam bij Motian na stints in Gato Barbieri's band en Tony Williams' Lifetime. Alle vijf bewegen ze zich gevoelig door Motian's stukken, Haden's "Song for Che" en Ornette Coleman's "War Orphans". Down Beat prees, "Een mijlpaal in de carrière van een uitmuntende percussionist." Opgenomen in 1974.

In 2019 viert ECM 50 jaar onafgebroken onafhankelijke muziekproductie, een jubileum dat aanleiding geeft om eens stil te staan bij de reis tot nu toe. De Touchstones serie zet met haar heruitgaven albums in de schijnwerpers die tijdens deze lange periode zijn gemaakt. Het bevat vele opnamen die nu worden beschouwd als mijlpalen in de geschiedenis van de jazz en de improvisatie.

In 2019 zullen 50 Touchstones worden uitgebracht: de eerste 25 in januari, nog eens 25 in mei. Reeds ter gelegenheid van de 40e verjaardag van ECM werd een eerste collectie Touchstones met veel bijval uitgebracht. Net als tien jaar geleden bieden de 2019 heruitgaven datgene wat heeft bijgedragen aan ECM's reputatie: de geweldige muziek, het verbluffende geluid en de originele graphics.

1. Victoria
2. Tuesday Ends Saturday
3. War Orphans
4. Sod House
5. Song For Ché

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg