Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

12 Violin Concertos

HOLLAND BAROQUE SOCIETY MEETS RACHEL PODGER

Componist: Vivaldi

SACD   2 disc(s)   01-01-2012
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 24.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Holland Baroque Society/Rachel Podger
Maatschappij: Outhere
Label: Channel classics
Barcode: 0723385334125
Suffix - prefix: 33412 CCS
Taal: XX

Rachel Podger (violin) & Holland baroque Society

Rachel Podger voor de tweede keer met werken van Antonio Vivaldi! Een unieke opname met het prachtige barokorkest Holland Baroque Society. Een opname vol vreugde, energie en inspirerende ervaringen. De "juwelen" van deze concerten stellen hoge eisen aan de orkestmusici en de solist, die lichtvoetig, met vreugdevol spel en duidelijke inspiratie worden beheerst.

Rachel Podger over de keuze van de werken: "Er zitten veel juweeltjes in deze serie, zoals in 'La Stravaganza', maar met hogere technische eisen aan de solist en veel vaak exotische effecten."

Vivaldi:
 La cetra - 12 concerti, Op. 9

"Na de opname van Vivaldi's set Vioolconcerten 'La Stravaganza', Opus 4, in 2003, werd Rachel Podger op cd ondergedompeld in muziek van Mozart en Bach. Maar het voelde nu goed om terug te keren naar de Venetiaanse Maestro, wiens gevoel voor drama waar ze dol op is: “Deze keer heb ik gekozen voor zijn opus 9, de set van 12 vioolconcerten getiteld 'La Cetra'. Er zitten net als in 'La Stravaganza' veel pareltjes in deze set, waarbij nog hogere technische eisen aan worden gesteld. solist inclusief veel, vaak exotische experimentele effecten.” "Wat ik vooral leuk vind, is haar duidelijke voorliefde voor de virtuoze eisen die de muziek stelt: ze gaat er prachtig op in en haalt het beste uit Vivaldi's extravagante schrijven"
Gramophone: Awards 2003

“Podger heeft een van de zoetste tonen van alle violisten die op historische instrumenten spelen.
BBC Music Magazine (Bach Violin Concertos)

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg