Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Mass in 40 parts

I fagiolini / Robert Hollingworth

Componist: Alessandro Striggio

CD   1 disc(s)   01-09-2023
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. Missa Ecco Si Beato Giorno / Tallis/Galilei/Striggio
Maatschappij: Outhere
Label: Coro
Barcode: 0828021619922
Suffix - prefix: 16199 COR
Taal: LA

I Fagiolini, Robert Hollingworth

Baanbrekend

I Fagiolini's premièreopname van Alessandro Striggio the Elder's lang verloren gewaande mis voor 40 en 60 stemmen was baanbrekend toen deze in 2011 werd uitgebracht. De opname won wereldwijd prijzen, waaronder de Gramophone Early Music Award en een Diapason d'Or de l'Année, en blijft een baanbrekende vertolking van dit meesterwerk. Het wordt aangevuld door Tallis' Spem in alium, waarvan wordt gezegd dat het is geïnspireerd door deze mis. Het gebruik van violen, tanden, trombones, dulcianen en andere instrumenten geeft de werken nog meer glans.

"De instrumenten transformeren veel van deze muziek. Ze doen het zware werk voor sommige koorpartijen in de Mis en Ecce beatum lucem, dragen bij aan de ruimtelijke sonoriteiten en voegen delicate momenten van kleur toe...Zonder instrumenten kunnen de stemmen van de I Fagiolini teder en genuanceerd zijn."
BBC Music Magazine - April 2011 ****

"Het oor wordt voortdurend gegrepen door details in de olifantenmenigte, een verre tenor die een toonladder lacht, een schurende schalmei die de 'hosanna' van een koor verdubbelt... Tallis' Spem in Alium wordt uitgevoerd met instrumenten, een legitieme en zeldzame gebeurtenis."
Classic FM Magazine - May 2011 ****

"I Fagiliolini lijkt te genieten van de opzichtige pracht van dit alles...Hollingworth heeft zijn combinatie van stemmen en instrumenten met zorg gekozen...Het horen waard? Absoluut."
Gramophone Magazine - May 2011

"Dus, waar is al die ophef over? Het komt allemaal neer op - grootte, sonoriteit en verleidelijke spiritualiteit...een van de meest ambitieuze en waardevolle projecten voor oude muziek sinds jaren. Dat het een hit is Ook dit kan alleen maar goed zijn voor alle betrokkenen. Een belangrijke en uitstekende release."
International Record Review

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg