Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

I Lombari alla Prima Crociata

Nino Machaidze / Chor des Bayerischen Rundfunks / Munchner Rundfunkorchester / Ivan Repusic

Componist: Verdi

CD   2 disc(s)   03-11-2023
Opera / Operette

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 29.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. Prima Crociata
Maatschappij: Outhere
Label: BR-klassik
Barcode: 4035719003512
Suffix - prefix: 900351
Taal: IT

Nino Machaidze, Reka Kristof, Piero Pretti, Galeano Salas, Miklos Sebestyen, Michele Pertusi, Ruth Volpert, Nikolaus Pfannkuch, Andreas Burkhart & Chor des Bayerischen Rundfunks, Münchner Rundfunkorchester, Ivan Repusic

Verdi's vroege meesterwerk beleefde zijn wereldpremière op 11 februari 1843 in het Teatro alla Scala in Milaan. Het was opnieuw een groot succes voor de jonge componist en werd opnieuw op het programma van La Scala gezet voor de opening van het seizoen 1844-45. "I Lombardi alla prima crociata" (De Longobarden op de Lombarden op de Eerste Kruistocht) verspreidde zich snel door Europa; de opera werd voor het eerst opgevoerd in New York in 1847. Voor uitvoeringen in de Parijse Opera herwerkte Verdi het werk tot een Franse "Grand Opéra" met balletmuziek en verschillende nieuw gecomponeerde delen. Deze herziene versie ging in première onder de titel "Jérusalem" op 26 november 1847. Vandaag de dag is de opera nog maar zelden te horen en/of te zien.

De concertante uitvoering (in de originele Italiaanse taal) in het Prinzregententheater in München werd unaniem toegejuicht door het publiek. Ivan Repusic's toewijding aan de vroege Verdi-opera's verdient groot respect. Deze "I Lombardi" zijn ook echt theater Verdi: vitaal en krachtig, vurig en zeer levendig.

Giuseppe Verdi (1813-1901)
 I Lombardi

Recensies:
"Machaidze neemt de hoofdrol van Giselda op zich met vocale kracht en zwier, hoewel haar frasering soms hoekig is en haar topbereik soms een beetje hard... Het Münchense koor is krachtig en expressief in de opzwepende en reflectieve refreinen, en Ivan Repusic stuwt het orkest energiek voort."
BBC Music Magazine - January 2024 ****

"Dit is er een in een reeks vroege Verdi-operaopnamen van Repusic´; ook al is deze Lombardi niet alles wat het zou kunnen zijn, men kijkt uit naar meer van hem.
Gramophone Magazine - February 2024

"De dirigenten zijn stuwend en aandachtig voor de solisten, het orkest in topvorm en het koor werkelijk uitmuntend in zowel controle als aanval."
Opera Now - Spring 2024

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg