Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Yesterwynde (2024)

Nightwish

CD   1 disc(s)   20-09-2024
(Hard-)Rock / Metal / Alternative

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 21.25 Stock: 3 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Maatschappij: Bertus
Label: Nuclear blast records
Barcode: 4065629725426
Suffix - prefix: 72542 NB
Taal: EN

De briljante afsluiting van een trilogie

Met meer dan 1,5 miljard streams, meer dan 5 miljoen volgers, zeven opeenvolgende #1 albums in hun thuisland Finland en drie #1 records in Duitsland is de verwachting voor het 10e studioalbum van symfonische metalsterren Nightwish meer dan gigantisch, en terecht, want "Yesterwynde", opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios, neemt je mee op een majestueuze muzikale reis die grandeur, drama en zwaarte combineert met rijke orkestraties en koren.

Voor mij klinkt, smaakt en voelt "Yesterwynde" even sterk als de ware essentie van Nightwish - verrijkt met nieuwe stemmingen en smaken," onthult Tuomas Holopainen trots. "Er is 3,5 jaar intensief gewerkt aan het nieuwe album. Mijn ambitie en toewijding rezen de pan uit en ik kon het creatieve proces gewoon niet loslaten - en dat wilde ik ook niet. Na verloop van tijd werd 'Yesterwynde' zowel een bedwelmende obsessie als een rustpunt voor me. Alle aspecten van de creatie - composities, teksten, arrangementen, mixen, covers, video's, etc. - kregen meer aandacht dan ooit tevoren."

'Het nieuwe album is de afsluiting van de trilogie - tekstueel treedt het in de voetsporen van zijn voorgangers "Endless Forms Most Beautiful" en "Human. iI: Nature". Tegelijkertijd is "Yesterwynde" het meest tekstueel getypeerde album van de band: onze muziek is nog nooit zo nauw verbonden geweest met de teksten. Dus hier is een tip: als iets in de compositie je hoofdpijn bezorgt, kunnen de woorden het misschien ophelderen," raadt Holopainen aan.

Zonder afbreuk te doen aan de solide prestaties van gitarist Emppu Vuorinen, drummer Kai Hahto, bassist Jukka Koskinen en multi-instrumentalist/zanger Troy Donockley, is het misschien de moeite waard om één feit te benadrukken:
Het optreden van onze welbespraakte verhalenverteller Floor Jansen is wederom ongeëvenaard. Het is gewoonweg adembenemend hoe de zangeres de liedjes laat vliegen met haar performance. Het opname- en mixproces werd gevolgd door een andere werkfase: de mastering, wederom uitgevoerd door Finnvox Studios, onze jarenlange partner. "Het album werd zeven keer gemasterd tot we er honderd procent tevreden over waren! Toen de plaat eindelijk af was, kwam er een einde aan een drie jaar durend, uiterst inspirerend avontuur. Ik was heel erg blij." Tuomas Holopainen, Nightwish

1. Yesterwynde
2. An Ocean of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day of...
5. Perfume of the Timeless
6. Sway
7. The Children of 'Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg