Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Trio / Contrasts / Prayer / .. (2024)

Noa Wildschut / Anton Spronk / ..

Componist: Schoenfield / Vivier / Bartok / Bloch / ..

CD   1 disc(s)   02-08-2024
Classical / Various

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 24.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Maatschappij: Outhere
Label: Accentus
Barcode: 4260234833096
Suffix - prefix: 30643 ACC
Taal: EN

Noa Wildschut (violin), Pablo Barragán (clarinet), Anton Spronk (cello) & Frank Dupree (piano)

"Balagan" is een boeiende reis door verschillende muzikale landschappen waarin het prachtige samenspel van klarinet, viool en piano tot zijn recht komt. Centraal staat het trio van Paul Schoenfield, een levendige en energieke compositie die elementen van klassiek, jazz en volksmuziek met meesterlijke precisie verweeft.

Claude Viviers "Pièce pour violon et clarinette" voegt een avant-gardistisch tintje toe aan het repertoire en verkent de grenzen van geluid en expressie. Béla Bartóks "Contrasts" biedt een dynamische verkenning van Hongaarse volksmelodieën Hongaarse volksmelodieën doordrenkt met Bartóks karakteristieke ritmische complexiteit en harmonische rijkdom.

Het arrangement van Ernest Blochs "Prayer" door Thomas Beijer roept een gevoel van introspectie en eerbied op en demonstreert het vermogen van het trio om diepe emoties over te brengen door middel van hun onberispelijke muzikaliteit. De arrangementen van Eden Ahbez's "Nature Boy" en Béla Kovác's "Groeten uit de Balkan" ademen een sfeer van eigenzinnigheid en charme en bieden heerlijke momenten van muzikale verkenning.

Met uitstekende optredens van Noa Wildschut op viool, Pablo Barragán op klarinet en Frank Dupree op piano is "Balagan" een boeiende opname die de schoonheid en veelzijdigheid van kamermuziek viert. Elk stuk wordt tot leven gebracht met passie, precisie en een diep gevoel voor artistieke expressie, waardoor dit album een must is voor zowel klassieke muziekliefhebbers als nieuwkomers.

Bartók:
 Contrasts for violin, clarinet & piano, BB 116, Sz. 111

Bloch, E:
 Prayer (From Jewish Life)

Eden Ahbez:
 Nature Boy

Kovács, B:
 Greetings from the Balkan

Schoenfield:
 Trio for clarinet, violin, and piano

Vivier:
 Pièce pour violon et clarinette

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg