Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

#LetsBaRock (2024)

Jakub Jozef Orlinski / Aleksander Debicz / ..

CD   1 disc(s)   27-09-2024
Hedendaags / Contemporary

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 22.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Maatschappij: Warner Music
Label: Erato
Barcode: 5021732392268
Suffix - prefix: 2392268 502173
Taal: EN

Jakub Jozef Orlinski (countertenor), Aleksander Debicz (percussion/wurlitzer/piano), Marcin Ulanowski (drums), Wojciech Guminski (bass/moog)

Countertenor Jakub Józef Orlinski viert de vrijheid van muziek met #LetsBaRock

"Hij is het echte werk", zei de Sunday Times, "een stem die Vivaldi net zo direct kan laten spreken als een popsong". De Poolse countertenor Jakub Józef Orlinski bewees dit opnieuw tijdens de spectaculaire show voor de opening van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, waar hij virtuoze barokzang combineerde met hedendaagse breakdancing. Op zijn album #LetsBaRock combineert Orlinski traditie en heden nu nog meer, door werken van Vivaldi, Händel, Purcell en Monteverdi samen te brengen met muziekstijlen als jazz en rap. Een thuiswedstrijd voor de begaafde breakdancer: "Ik heb altijd naar allerlei soorten muziek geluisterd en ik ben blij dat #LetsBaRock me de vrijheid geeft om deze kant van mijn creatieve leven te laten zien."

Barokmuziek geeft zangers veel ruimte voor expressie, ornamenten werden niet genoteerd maar telkens opnieuw uitgevonden. Orlinski, die zijn eindscriptie aan de Universiteit van Warschau schreef over barokornamenten, kent deze regels door en door. Om de oude meesters van de barokmuziek voor zijn album te coveren, zocht de countertenor zijn oud-studiegenoot Aleksander Debicz als 'partner in crime'. Hij was verantwoordelijk voor de arrangementen en droeg ook drie eigen composities bij. Debicz vertelt: "Tijdens onze speelse sessies en concerten hadden we veel ruimte voor improvisatie. We creëerden nieuwe covers van de barokaria's op dezelfde manier als popartiesten songs coveren die belangrijk voor hen zijn. In onze versie klinken de barokstukken uitgesproken modern, maar behouden ze hun karakter."

Piotr Banach:
 Moja i Twoja Nadzieja

Debicz:
 Finale
 Intro
 Toccata 1

Francesco Nicola Fago:
 Alla gente (From "Il faraone sommerso")

Handel:
 Pena tiranna (From "Amadigi di Gaula", HWV 11)

Monteverdi:
 Oblivion (From "L'incoronazione di Poppea", SV 308)
 Zefiro torna (From "Scherzi musicali")

Purcell:
 Fairest Isle (From "King Arthur", Z. 628)
 Music for a While (From "Oedipus", Z. 583)
 Sound the Trumpet (From "Come, Ye Sons of Art", Z. 323)
 Strike the Viol (From "Come Ye Sons of Art", Z. 323)

Vivaldi:
 Vedrò (From "Giustino", RV 717)

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg