Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

MAGIE: HOMMAGE AN RAINER MARIA RILKE (2022)

WLADIGEROFF BROTHERS

CD   1 disc(s)   25-11-2022
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.25 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. Rainer Maria Rilke
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Aparte music
Barcode: 5051083184342
Suffix - prefix: 303 AP

Andreas Scholl (counter-tenor), Theodora Nestorova (soprano), Paul Schinkovitz (soprano), Krassimira Stoyanova (soprano), Sarah Traubel (soprano); Christian Reiner & Robert Reinagl (Sprecher)

Een muzikale hommage aan de wereld van de dichter Rainer Maria Rilke door de tweelingbroers Alexander & Konstantin Wladigeroff. Zij worden op deze reis vergezeld door enkele wereldberoemde solisten zoals: Andreas Scholl, Krassimira Stoyanova, Sarah Traubel, Theodora Nestorova, Christian Rainer (als verteller), het Weens Jongenskoor en leden van het Morphing Chamber Orchestra, onder leiding van Tomasz Wabnic.

Rainer Maria Rilke begreep als waarschijnlijk geen andere dichter hoe hij de lyrische uitdrukkingsmiddelen van de Duitse taal kon uitbreiden. Hoe zou dit muzikaal gedaan kunnen worden? Laat een sprankelende lyrische muziekwereld ontstaan in de passage door de versmelting van verschillende muziekculturen en in het durven oplossen van creatieve grenzen.

De composities en fraaie arrangementen van het duo hebben een verbeeldingskrachtig karakter dat er wonderwel in slaagt de overvloed aan muzikale gedachten te vertalen in een veelkleurig, vloeiend en soulvol geluid.

De stukken vertonen heel vaak een meditatief karakter, dat echter herhaaldelijk wordt onderbroken door intense energieke momenten. De som van de ontwikkelingen wordt gevoed door de muzikale openheid van alle betrokken artiesten, die met hun verschillende stijlen bruggen slaan over verschillende muzikale tradities, niet alleen de moderne, zwevend in prachtige en fijne vibraties. Een boeiende luisterervaring met veel prachtige emotionele uitbarstingen.

Tryphon Silyanovski:
 Der Abschied
 Pietà

Alexander Wladigeroff:
 Advent
 Der Panther
 Die Sonette an Orpheus I, IX
 Die Sonette an Orpheus I, XIX
 Die Sonette an Orpheus I, XXII
 Ich fürchte mich so vor der Menschen Wort
 Ich hielt mich überoffen
 Ich lebe mein Leben in wachsenden Ringen, Teil 1: Spaziergang
 Ich lebe mein Leben in wachsenden Ringen, Teil 2
 Liebeslied
 Magie
 Magie - Reprise
 Mir
 Schlussstück

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg