Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Corazon: The music of Latin America (2022)

John-Henry Crawford (cello)

CD   1 disc(s)   03-06-2022
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 16.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Works By Piazzolla/Brouwer
Maatschappij: Outhere
Label: Orchid classics
Barcode: 5060189561988
Suffix - prefix: 100198 ORC

John-Henry Crawford & Victor Santiago Asuncion, Jiji

"In de zomer van 2019 reisde ik naar Mexico om deel te nemen aan de IX International Carlos Prieto Cello Competition, en ik wist niet dat de reis mijn leven muzikaal zou veranderen. Destijds was ik zeer goed bekend met Latijns-Amerikaanse muziek, maar nadat ik het grote geluk had de eerste prijs te winnen en meerdere keren naar Mexico was teruggekeerd voor optredens, werd ik verliefd op de muziek van Latijns-Amerika, de cultuur, de geschiedenis en de Spaanse taal. Dit album neemt de luisteraar mee op een muzikale tournee Argentinië, Brazilië, Cuba en Mexico Het middelpunt van het programma is de Sonate in G mineur van Manuel Ponce, die in de klassieke wereld het meest bekend is vanwege zijn door Jascha Heifetz gepopulariseerde lied Estrellita. Ponce wilde de concertwereld graag herenigen met de Mexicaanse folklore en traditionele liederen, zoals luisteraars kunnen horen in het romantische, verlangende titelnummer Por ti mi corazon. Dit album bestrijkt meer dan 140 jaar Latijns-Amerikaanse muziekcultuur en neemt ons mee van Ponce's unieke traditionele stem en Villa-Lobos Chopinesque stijl naar muziek van hem. de nog levende Cubaanse gitarist Leo Brouwer zijn onschuldige slaapliedje Cancion de Cuna. Andere hoogtepunten zijn Astor Piazzollas tijdloze Oblivion en Le Grand Tango en Egberto Gismontis Agua e Vinho. Zoals de titel doet vermoeden, raakt deze muziek de harten en straalt romantiek en passie uit."

Brouwer, L:
 Canción de Cuna

Gismonti:
 Agua e Vinho

Guastavino:
 Pampamapa

Piazzólla:
 Le Grand Tango
 Oblivion

Ponce, M:
 Canciones (2) Populares Mexicanas: No. 2, Estrellita (Arr. Jiji & J. Heifetz for Cello & Guitar)
 Canciones (5) populares mexicanas: No. 5, Por tí mi corazón (Arr. for Cello & Piano)
 Cello Sonata

Villa-Lobos:
 O canto do cisne negro, W122
 Ondulando (Rippling)
 Pequena Suíte, W064: V. Melodia

"Het plezier ligt vooral in het horen van oneindige subtiliteiten in toucher en expressie, levendig gevangen in Orchid's heldere, allesomvattende opname. Alleen al de pizzicato passages van de cello doen de oren tintelen; het hart ook."
BBC Music Magazine - September 2022 ***(performance) / ****(recording)

"Het middelpunt van dit volledig Latijns-Amerikaanse recital is de Cellosonate (1922) van Manuel Ponce, en Crawford en pianist Victor Santiago Asuncion zijn overtuigende pleitbezorgers voor dit vreemd genoeg verwaarloosde werk."
Gramophone Magazine - September 2022

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg