Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Complete symphonies

Paavo Berglund / Bournemouth Symphony Orchestra

Componist: Sibelius

CD   4 disc(s)   10-01-2013
Classical / Various

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 19.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Paavo Berglund/Bournemouth S.O.
Dirigent: PAAVO BERGLUND
Maatschappij: Warner Music
Label: Warner classics
Barcode: 5099997360025
Suffix - prefix: 9736002
Taal: XX
Dirigent: PAAVO BERGLUND

Bournemouth Symphony Orchestra, Paavo Berglund

Authentiek Scandinavisch: Paavo Berglund's Sibelius opnames

De Finse dirigent Paavo Berglund, aan wie de muziekwereld veel grote opnames te danken heeft, overleed in januari 2012. Zijn kernrepertoire was echter het kleurrijke, dramatische werk van zijn landgenoot Jean Sibelius, dat Berglund in 1972-79 opnam met het Bournemouth Symphony Orchestra. Nu worden de zeven symfonieën, aangevuld met verschillende toongedichten en andere orkestwerken, uitgebracht in een vier-cd editie.

Weinig dirigenten hebben de vele facetten van Sibelius' oeuvre zo goed begrepen als Berglund. Toen de Finse laatromanticus in 1957 overleed, had de jonge dirigent en bewonderaar van Wilhelm Furtwängler zijn eerste successen al binnen na zijn studies in Helsinki, Wenen en Salzburg, had hij zijn eigen orkest opgericht en begon hij te werken met het Finse Radio Orkest, dat hij spoedig zou leiden. Toen hij in 1972 de leiding overnam van het Bournemouth Symphony Orchestra, na groot succes als Fins artistiek ambassadeur van het Sibelius-oeuvre, maakte hij de muziek van Sibelius tot een belangrijk aandachtspunt van zijn opnameactiviteiten.

De opnames uit deze periode worden gekenmerkt door de illustratieve expressie die veel luisteraars associëren met het kolossale Scandinavische landschap. Tegelijkertijd toont Sibelius zich geworteld in de Finse volksmuziek - zoals in de "Karelia Suite" - of in de oude Noordse mythen, zoals in de toongedichten "De zwaan van Tuonela" of "Tapiola". Naast deze werken, de symfonieën en andere, bevat de box ook Sibelius' beroemdste werk: "Finlandia" - de monumentale lofzang op zijn Noordse vaderland.

Sibelius:
 Symphonies Nos. 1-7 (complete)
 Tapiola Op. 112
 Karelia Suite Op. 11
 Finlandia Op. 26 The Bard Op. 64
 Valse Triste Op. 44 No. 1
 Lemminkäinen Suite Op. 22: The Swan of Tuonela (No. 2)
 King Kristian II incidental music, Op. 27

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg