Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Meine Seele: Complete songs of Alma Mahler

Elise Caluwaerts / Marianne Shirinyan

Componist: Alma Mahler

CD   1 disc(s)   05-05-2023
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: .. Meine Seele. Complete Songs of Alma Mahler
Maatschappij: Outhere
Label: Fuga libera
Barcode: 5400439007963
Suffix - prefix: 796 FUG
Taal: DE

Elise Caluwaerts (soprano) & Marianna Shirinyan (piano)

Juwelen

Elk lied van Alma Mahler is een juweel en vertegenwoordigt een belangrijk deel van het laatromantische liedrepertoire. Net als Alma's persoonlijkheid zijn haar liederen mysterieus, diepzinnig en nemen zij ons mee op een reis waarbij verschillende niveaus tegelijkertijd in tekst en muziek tot uitdrukking kunnen komen: vurige religieuze gevoelens, overweldigende erotiek en diepe tederheid.

Mahler, A:
 Kennst du meine Nächte?
 Leise weht ein erstes Blühn
 Songs (4), published 1915
 Songs (5), published 1910
 Songs (5), published 1924

"[Hun] toewijding om de geest van Alma nieuw leven in te blazen strekt zich uit tot het gebruik van een Steinway uit 1899, de rijke, warme, expansieve akoestiek die kenmerkend is voor die tijd. Toch maakt het gebruik van het expressieve spel van Shirinyan, dat de sleutel is tot elke nuance in de partituur, nooit bang om het volledige volume of de stille vervoering te benutten... Caluwaerts, altijd toegewijd, polijst de eb en vloed van Mahlers lijn."
BBC Music Magazine - July 2023 ***

"Elise Caluwaerts and Marianna Shirinyan largely resist the heated fin de siècle spirit that can easily overcome this music, often directing our attention to the ambiguous shimmers instead of the dark post-Wagnerian glowerings that are usually emphasised."
Gramophone Magazine - August 2023

"Caluwaerts is een sopraan met een prachtige stem, perfect voor deze laatromantische Duitse liederen. Het gebruik van een Steinway uit 1899, gebouwd in het jaar waarin de meeste van deze liedjes werden geschreven, geeft een goede benadering van het geluid dat de componist in gedachten had en oren. De balans is voorbeeldig en maakt deze CD, getiteld “ALMA - Meine Seele”, een gemakkelijke aanrader."
Fanfare - Mar/Apr 2024

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg