Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

Symphony FOR SOLO PIANO / CONCERTO FOR SOLO PIANO

PAUL WEE

Componist: Alkan

SACD   1 disc(s)   01-11-2019
Solo / Concerten

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 2 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Paul Wee
Maatschappij: Outhere
Label: BIS
Barcode: 7318599924656
Suffix - prefix: 2465 BIS
Taal: XX
Solist(en): PAUL WEE
Instrument(en): PIANO

Paul Wee (piano)

Charles-Valentin Alkan maakte naam als pianist in het negentiende-eeuwse Parijs en leek klaar voor een glansrijke carrière. Maar na een reeks tegenslagen trok hij zich terug in een leven van relatieve afzondering, en naarmate hij zich terugtrok uit het publieke oog, deed ook zijn muziek dat. Het werd nooit helemaal vergeten, maar pas in de jaren zestig en zeventig begonnen de werken van Alkan uit de vergetelheid te komen. Om de liner notes van Paul Wee te citeren: 'Alkans muziek vertoont een formidabel inzicht in vorm en structuur, een sterke beheersing van de melodie, een hoog gevoel voor drama en een ongekende benutting van de mogelijkheden van de piano – hier gecombineerd op één cd.' Mogelijk voor de eerste keer – zijn de Symfonie en het Concerto voor piano solo, twee hoogtepunten uit Alkans nalatenschap. Het is ongebruikelijk dat de vier delen van de symfonie en de drie delen van het concert als zeven etudes zijn opgenomen in Alkans Douze Études dans tous les ton mineurs (twaalf studies in alle mineurtoonsoorten), in 1857 als zijn Op. 39. Over de reden waarom Alkan deze epische werken componeerde en ze vervolgens in een reeks etudes verborg, suggereert Wee dat ze moeten worden gezien als ‘een viering van de piano en zijn mogelijkheden’.

Paul Wee is advocaat, gespecialiseerd in handelsrecht en verschijnt regelmatig voor rechtbanken en tribunalen namens cliënten, waaronder overheden, bedrijven, financiële instellingen en particulieren. Hij werd geboren in Australië en begon zijn pianostudie op vierjarige leeftijd, waarna hij deze voortzette in New York City aan de Manhattan School of Music. Terwijl hij rechten gaat studeren aan de Universiteit van Oxford, probeert hij zijn liefde voor de piano in evenwicht te brengen met de eisen van een drukke internationale carrière in de rechten.

Alkan:
 Concerto for Solo Piano Op. 39
 Symphony (from Twelve Études in the Minor Keys), Op. 39 No. 4 - 7

"Wat bijna ongelooflijk is, is dat de solist Paul Wee geen professionele pianist is, maar een zeer succesvolle internationale commerciële Londense advocaat. De precisie van zijn attack, de helderheid van het spel, de lineaire focus en het structurele begrip van elke beweging van de Symphony zijn best spannend om te ervaren...De spontaniteit en gedrevenheid van zijn spel doorbreken de steriele grenzen van de studio.'
Gramophone Magazine - November 2019

"Dit is in alle opzichten een verbijsterende uitvoering en een passende afsluiting van een prachtige uitvoering van dit complexe en uiterst belastende werk... Ik heb geen enkele aarzeling om deze cd aan te bevelen aan iedereen die van uitmuntend pianospel houdt."
MusicWeb International - January 2020

"Wee is een sensatie; er is geen ander woord om zijn verbluffende spel te beschrijven. Dit is het debuutalbum van de Australische pianist en het is een kaskraker. Dit alles is vastgelegd in het meest spectaculaire en levendige geluid door BIS's vol-dimensionale SACD opname. Een uitzonderlijke release, dringend aanbevolen aan iedereen."
Fanfare - January/February 2020

 

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg