Alles direct uit voorraad leverbaar
Detail artikel

SONGS WITH ORCHESTRA

DEVOS / DUBOIS / GENS / ORCHESTRE DE CHAMBRE DE PARIS / Herve Niquet

Componist: Massenet

CD   1 disc(s)   01-07-2022
Vocaal / Koren

Verwachte levertijd (in NL): 1 - 3 werkdagen

€ 20.95 Stock: 1 ex. (OP=OP)
Staat: Nieuw
Extra info: Jodie Devos/Cyrille Dubois/A.O.
Maatschappij: Outhere
Label: Bru zane
Barcode: 8055776010052
Suffix - prefix: 2004 BZ
Taal: FR

Cyrille Dubois, Véronique Gens, Étienne Dupuis, Nicole Car, Jodie Devos, Chantal Santon Jeffery & Orchestre de Chambre de Paris, Hervé Niquet

Ook al is Jules Massenet tegenwoordig vooral bekend om zijn opera's - hij was niet alleen de componist van Manon en Werther!

Meer dan 300 liedjes, bijvoorbeeld, liggen te sluimeren in de schaduw van zijn toneelwerken. Binnen dit omvangrijke segment van werken neemt het orkestlied een belangrijke plaats in en staat het in een stevig verankerde 19e eeuwse traditie. Massenet orkestreerde een dertigtal van zijn liederen, waarvan sommige ongepubliceerd zijn gebleven, in navolging van Berlioz, die reeds in de jaren 1830 orkestversies van twee van zijn liederen vervaardigde. Massenet ging vooral in op verzoeken van zangers die naast aria's uit opera's en oratoria ook stukken voor concert wilden uitvoeren. De subtiel en fijnzinnig gekozen orkestratie is telkens zorgvuldig afgestemd op het gedicht. De componist geeft de voorkeur aan het zuivere timbre van solo-instrumenten, die vaak worden gebruikt in een gereduceerde bezetting, gedomineerd door de houtblazers, en zich onderscheiden van een klein ensemble van strijkers, vaak aangevuld met twee hoorns, een harp of een piano. Zo blijft de stem op de voorgrond, terwijl een of meer solisten na elkaar een intieme dialoog met de stem aangaan. In de teksten geeft hij blijk van een voorkeur voor eigentijdse dichters die hij vaak in zijn min of meer nabije omgeving tegenkwam.

De opname van deze nog niet eerder uitgebrachte juweeltjes is toevertrouwd aan een zorgvuldig uitgekozen team van eersteklas artiesten, waarvan de meesten bekende, bewezen experts zijn op het gebied van de 19e eeuwse Franse vocale kunst: Jodie Devos; Cyrille Dubois; Véronique Gens; Etienne Dupuis; Nicole Car; Chantal Santon Jeffery worden perfect begeleid door het Orchestre de chambre de Paris onder leiding van Hervé Niquet.

Massenet:
 A Colombine
 Amoureuse
 Aurore
 Baiser-Impromptu
 Chant provençal
 Crépuscule
 Hymne d'Amour
 Je t'aime!
 La Chanson de Musette
 Le poète et le fantôme
 Les enfants
 Les Erinnyes: Scène religieuse
 Les fleurs
 L'Improvisateur
 Marquise!
 Menuet d’amour
 Musette
 On dit!
 Pensée d'automne
 Pensée de printemps
 Pitchounette
 Si tu veux, Mignonne
 Soeur d'élection
 Souvenez-vous, Vierge Marie!

LUISTER MAGAZINE 766 - LUISTER TIEN

"Véronique Gens of course is an artist to treasure and as always she responds alertly to the demands of text and melodic line. Of the others, I was especially taken by the tenor Cyrille Dubois...Call this recording one of ‘easy listening’ if you like, but in these times of war, strikes and inf lation, surely such finely crafted and enjoyable works have their place."
BBC Music Magazine - September 2022 ****

"[Niquet] is wonderfully alert to the mood and tone of each song, and the playing is delectable throughout. It’s a lovely album, and I look forward to the second volume."
Gramophone Magazine - September 2022

Bezoek onze winkel in Driebergen-Rijsenburg